Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

"Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν"...δεντρολίβανο!

"Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν"

 

σαπούνι για μασάζ,
 που από την πίσω πλευρά κάνει πήλινγκ, 
χάρη στην καστανή ζάχαρη.


πριν λίγο καιρό ανακάλυψα στο

Little Treasures Handmade

αυτά τα υπέροχα σαπουνάκια
 
 
Περιέχουν αιθέρια έλαια δεντρολίβανου, πεύκου, γκρέιπφρουτ και άρκευθου Ιμαλαΐων... 
 τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, 
διεγείρουν το λεμφικό σύστημα και αποτοξινώνουν!

αυτό που με ενθουσίασε είναι οτι...
με την μια πλευρά κάνεις μασάζ
και με την άλλη κάνεις απολέπιση


τι καλύτερο?
 


λίγα λόγια απο την


Όπως σας είχα ξαναπεί, τα τελευταία χρόνια φτιάχνω μόνη μου πολλά από τα καλλυντικά μου χρησιμοποιώντας προϊόντα της φύσης… Μετά από αρκετή μελέτη σχετικά με τα βότανα, τα παράγωγά τους και τη χρήση τους (αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σωστά μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις), ολοκλήρωσα μια σειρά κατά της κυτταρίτιδας βασισμένη στις ευεργετικές ιδιότητες βοτάνων, εσπεριδοειδών και άλλων φυτών … Είχα ξεκινήσει να τη "δουλεύω" πριν ένα χρόνο και πλέον πιστεύω πως αυτά που έχω φτιάξει είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Μπορώ, λοιπόν, τώρα, να μοιραστώ την σειρά "Little Treasures Vs Cellulite" με τις φίλες μου!!!



όταν είδα οτι υπάρχει ολοκληρωμένη σειρά
ενθουσιάστηκα!

σπιτικό scrub, 100% φυσικό



και λαδάκι για μασάζ το οποίο βασίζεται 
στα ίδια ακριβώς έλαια και βότανα με το scrub... 
Καταπολεμά την κυτταρίτιδα και παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα!




αλλά στον κήπο είμαστε...ας πούμε και λίγα λόγια για το δεντρολίβανο!



Το δενδρολίβανο είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος
Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus σημαίνει δροσιά της θάλασσας
και είναι σύνθετη από τις λέξεις ros (δροσιά) και marinus (θαλάσσιος),
γιατί πιστευόταν ότι το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα,
 αρκούμενο μόνο στην υγρασία που έρχεται από τη θάλασσα.

 Γνωστό φυτό στην αρχαιότητα όταν οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν
σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων, ναών
 και ως καύσιμο για θυμίαμα.

Η καταγωγή του είναι από τις περιοχές της Μεσογείου
 αλλά σήμερα εκτός από τις περιοχές αυτές καλλιεργείται ως καλλωπιστικό
 για τα ωραία κυανά άνθη του σε όλη σχεδόν την Ευρώπη
 και τις εύκρατες περιοχές της Αμερικής.

Περιέχει τανίνη και αιθέριο έλαιο, το οποίο εξάγεται με απόσταξη
 κυρίως από τις κορυφές των ανθοφόρων βλαστών.
 Τα άνθη του προτιμώνται από τις μέλισσες
 και γίνονται πηγή για την παραγωγή μελιού.









kiss...fancy~

8 σχόλια:

  1. Τα σαπούνια της πρώτης φωτογραφίας είναι τέλεια !!
    Τα θέλω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα fancy...πολύ μου αρέσει η μυρωδιά από το δεντρολίβανο και σαν φυτό το συμπαθώ ιδιαίτερα...γι'αυτό έχω και στον δικό μου κήπο δεντρολίβανο...γιατί όχι και στα καλλυντικά μου?
    η καστανή ζάχαρη με ενθουσίασε και μένα πάρα πολύ...μπράβο στην Φωτεινή που έκανε αυτή την ολοκληρωμένη σειρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια τόσο ευχάριστη έκπληξη... Σ' ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση της δουλειάς μου!!! :)
    Φιλιά πολλά fancy girl!!! Καλή συνέχεια!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ♥ οι δημιουργίες σου είναι άξιες προβολής!
      kiss...fancy~

      Διαγραφή
  4. χειροποίητα σαπούνια, πάρα πολύ ωραία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλώς την Χαρούλα, το βρήκες ε? χίχί :)
      kiss...fancy~

      Διαγραφή